Sposób przygotowania:
Babcine pierogi z miętą
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Gdy sa miękkie odcedzamy.Cebulę drobno kroimy i smażymy na maśle aż się zarumieni.Następnie wlewamy do ziemniakó i razem ubijamy.Gdy nam ostygną dodajemy kostkę sera i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.Dodajemy posiekane listki mięty i wszystko razem mieszamy.Z farszu robimy małe kulki.
Z mąki i jajka robimy ciasto,dolewamy gorącą wodę i wsypujemy sól.Po wyrobieniu rozwałkowujemy i szklanka wykrawamy kółka.
Nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy polane masłem z cebulką lub skwarkami.
Z mąki i jajka robimy ciasto,dolewamy gorącą wodę i wsypujemy sól.Po wyrobieniu rozwałkowujemy i szklanka wykrawamy kółka.
Nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy polane masłem z cebulką lub skwarkami.
edytaha
teresa_rm
ok 30 dag