Sposób przygotowania:
Babeczki drożdżowe z truskawkami
CIASTO: Drożdże rozrobić z małą ilością mleka wlać do miski, dodać jajko i 2 żółtka, cukier oraz resztę mleka. Wymieszać z mąką, na końcu dodać roztopioną margarynę. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące można dodać mąki. Odstawić do wyrośnięcia na 20 min w ciepłe miejsce. Do papilotków na muffinki wkładamy pół foremki ciasta, na ciasto kładziemy pół dużej truskawki lub jedną mniejszą i przykrywamy odrobiną ciasta, posypujemy wcześniej przygotowaną posypką.
POSYPKA: Wszystkie składniki na posypkę łączymy razem i wyrabiamy delikatnie palcami. Pieczemy w 180 st około 25-30 min.
POSYPKA: Wszystkie składniki na posypkę łączymy razem i wyrabiamy delikatnie palcami. Pieczemy w 180 st około 25-30 min.