Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Babeczki Duńskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne duńskie babeczki dla każdego

Babeczki Duńskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki Duńskie

 

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 125 g masła
  • 1/3 szklanki mąki
  • 2 szklanki kokosu
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g orzechów

 

 

  • 25 szt. papierowych foremek

 

Sposób przygotowania:

Babeczki Duńskie
Do zamrażarki wkładamy czekoladę połamaną na cząstki. Najlepiej zrobić to dużo wcześniej. Topimy masło i odstawiamy do wystygnięcia. Ubijamy białka na sztywna pianę. Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Do makutry z białkami delikatnie dodajemy żółtka, mąkę, kokos, orzechy i masło. Mieszamy. Papierowe foremki wypełniamy do wysokości 2/3 i do każdej foremki wkładamy kawałek zamrożonej czekolady. Pieczemy 10 – 15 minut w tem 200 ºC.
Babeczki Duńskie
Przygotowane do pieczenia duńskie babeczki
Babeczki Duńskie
Babeczki pieczemy do momentu zarumienienia