czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Babeczki kukurydziane z twarogiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Babeczki nie są mocno słodkie, więc śmiało mogą je jeść diabetycy.

Babeczki kukurydziane z twarogiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki kukurydziane z twarogiem

 

 

  • Farsz:
  • 25 dag półtłustego twarogu,
  • jajko,
  • 3 łyżki cukru,
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki,
  • brązowy cukier do posypania.

Sposób przygotowania:

Babeczki kukurydziane z twarogiem
1. Jajka zmiksować z olejem, mlekiem i miodem. Mąkę przesiać, wymieszac z proszkiem. Dodać do mokrych składników. Dokładnie wymieszać łyżką. Nakładać po łyżce ciasta do foremek na babeczki czy muffinki. 2. Twaróg utrzeć, a najlepiej zmiksować z jajkiem, dodać cukier oraz śmietankę. Zmiksować na gładką masę. Nakładać po łyżce farszu na ciasto w foremkach. Posypać cienko brązowym cukrem. Piec ok. 25min w temp. 180st. Przed podaniem można zrobić esy-floresy ze stopionej czekolady.
Babeczki kukurydziane z twarogiem
Skąłdniki na ciasto dokładnie wymieszać
Babeczki kukurydziane z twarogiem
DO slikionowych foremek nakładac łyżkę ciasta
Babeczki kukurydziane z twarogiem
Na wierzch kładziemy łyzke masy serowej