Sposób przygotowania:
Babeczki na Halloween
Całe jajka ubić z cukrem na kogel - mogel, dodać mleko i dokładnie wymieszać. W drugiej misce wymieszać na sucho mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia do suchych składników dodać ubite jajka z mlekiem oraz rozpuszczone i przestudzone masło, następnie delikatnie wszystko wymieszać wszystkie składniki. Powstanie z tego dość luźne ciasto. Przygotowanym ciastem napełnić foremki do muffinek. Piec około 30 min w temp. 180 st Masa: Umyte i sparzone jajko wytrzeć do sucha i wbić do miski, dodać do niego cukier i ubić do białości. Na garnku z gorącą wodą ustawić miskę z jajkiem wlać do niego gorące mleko na parze ubijać około 5 min,( całość bardzo się spieni) po czym wystudzić. Masę jajeczną po wystudzeniu cały czas ucierać dodając do niej po małym kawałeczku masła do gładkiej masy dodać ostrożnie mus z pieczonej dyni oraz pomarańczowy barwnik. Babeczki ozdobić kremem dyniowym i ozdobić dowolnymi ozdobami ja ozdobiłam swoje ozdobami ulepionymi przez moje dziewczyny.