Sposób przygotowania:
babeczki na słono a'la pizza
Wędlinę pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić na półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, i pokroić na plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę osąćzyć z zalewy. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie i połączyć z mąką, dosypać szczyptę soli i dokładnie wymieszać, następnie wlać olej i zagnieść ciasto, owinąć je folią spożywczą i wstawić do lodówki na pół godzin. Foremki do babeczek natłuścić i wykleić cienką warstwą ciasta, nakłuć w kilku miejscach, ciasto posmarować keczupem (ewentualnie można użyć przecieru pomidorowego) i posypać odrobiną startego sera, następnie kolejno napełniać babeczki pieczarkami, wędliną, papryką , dołożyć po plasterku jajka i łyżce kukurydzy, całość posypać startym serem i oprószyć przyprawami. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec. Można przed podaniem udekorować ketchupem.