Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Babeczki półfrancuskie z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre, szybkie i smaczne, tylko nie wyjmujcie z piekarnika od razu

Babeczki półfrancuskie z jabłkami

Składniki:

Babeczki półfrancuskie z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Babeczki półfrancuskie z jabłkami
Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i na początku kroimy nożem w ten sposób wstępnie zagniatając ciasto następnie przejmujemy ciasto naszymi rączkami , zagniatamy je i wkładamy do lodówki na czas przygotowania kremu aby margaryna się nie rozpuściła . Krem: Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy samo białko następnie po ubiciu dodajemy cukier , żółtko , śmietanę , cukier waniliowy . I dobrze mieszamy. Wracamy do ciasta , wałkujemy , foremki na babki układamy na cieście i wyciskamy. Następnie babeczki formujemy i do każdej dajemy pokrojone jabłko następnie zalewamy kremem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 150sto. przed 15-20min. Smacznego!! Nie wyjmujcie babeczek z piekarnika , bo opadną. Lepiej wyłączyć 5min przed i niech sobie zostaną.