Sposób przygotowania:
Babeczki półfrancuskie z jabłkami
Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i na początku kroimy nożem w ten sposób wstępnie zagniatając ciasto następnie przejmujemy ciasto naszymi rączkami , zagniatamy je i wkładamy do lodówki na czas przygotowania kremu aby margaryna się nie rozpuściła . Krem: Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy samo białko następnie po ubiciu dodajemy cukier , żółtko , śmietanę , cukier waniliowy . I dobrze mieszamy. Wracamy do ciasta , wałkujemy , foremki na babki układamy na cieście i wyciskamy. Następnie babeczki formujemy i do każdej dajemy pokrojone jabłko następnie zalewamy kremem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 150sto. przed 15-20min. Smacznego!! Nie wyjmujcie babeczek z piekarnika , bo opadną. Lepiej wyłączyć 5min przed i niech sobie zostaną.