Babeczki półkruche w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne babeczki z alkoholem w czekoladzie

Babeczki półkruche w czekoladzie

Składniki:

Babeczki półkruche w czekoladzie

 

  • Składniki:
  • 2 szklanki mąki luksusowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • Krem:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • 1/2 tabliczki czekolady
  • 1 łyżeczka spirytusu
  • esencja rumowa
  • konfitury z wiśni do przybrania

Sposób przygotowania:

Babeczki półkruche w czekoladzie
Przygotowanie: Przygotować i upiec babeczki wg przepisu "babeczki półkruche z bitą śmietaną i owocami". Przyrządzić krem: Podgrzane w ciepłej wodzie jajka ubić z cukrem na pulchną masę.Utrzeć masło i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masę jajową,lekko podgrzaną czekoladę,spirytus i esencję rumową. Upieczone i ostudzone babeczki napełnić bezpośrednio przed podaniem kremem i przybrać osączonymi wiśniami.