Sposób przygotowania:
Babeczki ryżowe a'la risotto.
Wrzucić dwie torebki ryżu na osolony wrzątek i gotować 10-15 min.Wyjąć woreczki na talerz płaski,rozciąć,wyjąć ryż łyżką do misy.Odstawić,aby ostygł.Obrać cebulę,umyć i posiekać,z papryk usunąć ogonki i gniazda nasienne,kiełbasę pokroić w kostkę,gro- -szek i kukurydzę wyjąć z puszek i odsączyć na sitkach.Następn- -nie zmieszać to wszystko z ryżem,doprawić pieprzem,solą i kurkumą lub szafranem,dając tyle,aby nie przesadzić,bo szafran może być gorzki i zepsuć smak potrawy.Nagrzać piekarnik do 180 st.C,wysmarować foremki babeczkowe lub kokilki masłem i napełnić risottem.wstawić na 20-25 min. do piekarnika.Po wyjęciu przestudzić,foremki zdjąć z blachy i obrócić do góry dnem na deseczce,postukać mocno łyżką w dno lub też podważyć nożem masę ryżową tuż przy brzegach foremki.Podawać babeczki na półmisku.Można udekorować je natką zieloną.