Sposób przygotowania:
Babeczki z gotowaną masą serową
Na stolnicę przesiać mąkę,dodać miękkie masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać cukier puder, aromat waniliowy, żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować i wylepić przygotowane foremki babeczek. Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.
Margarynę rozpuścić, wsypać cukier kryształ, dodać serek homogenizowany i ciągle mieszając gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać rozmieszane jajka z mlekiem i budyniem zagotować, zdjąć z ognia i ucierać do ostudzenia.
Upieczone babeczki napełniać masą, wierzch posypać rodzynkami.
Margarynę rozpuścić, wsypać cukier kryształ, dodać serek homogenizowany i ciągle mieszając gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać rozmieszane jajka z mlekiem i budyniem zagotować, zdjąć z ognia i ucierać do ostudzenia.
Upieczone babeczki napełniać masą, wierzch posypać rodzynkami.