Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Babeczki z gotowaną masą serową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Babeczki z gotowanym serem są smaczne i wilgotne

Babeczki z gotowaną masą serową

Składniki:

Babeczki z gotowaną masą serową

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 20 dag masła,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 1/4 łyżeczka aromatu waniliowego,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 80 dag serka homogenizowanego waniliowego,
  • 20 dag margaryny,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 2 budyń waniliowy,
  • 1/2 szklanki cukru kryształu,
  • 3 łyżki rodzynek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z gotowaną masą serową
Na stolnicę przesiać mąkę,dodać miękkie masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać cukier puder, aromat waniliowy, żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować i wylepić przygotowane foremki babeczek. Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.
Margarynę rozpuścić, wsypać cukier kryształ, dodać serek homogenizowany i ciągle mieszając gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać rozmieszane jajka z mlekiem i budyniem zagotować, zdjąć z ognia i ucierać do ostudzenia.
Upieczone babeczki napełniać masą, wierzch posypać rodzynkami.

Tagi:

jajko jajka