Sposób przygotowania:
Babeczki z mięsem
Zimne masło siekamy z mąką, dodajemy gałkę muszkatołową , sól , jajko i śmietanę. Najpierw siekamy wszystko nożem , potem już ręcznie wyrabiamy ciasto. Przykrywamy folią i odkładamy do lodówki.
Mielimy mięso, dodajemy suszony rozmaryn , posiekane listki lubczyku i selera i płatki owsiane namoczone w letnim mleku.
Formy na muffiny smarujemy margaryną i posypujemy mąką kukurydzianą.
Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm, wykrawamy ok. 9 cm. kółka i wkładamy do foremek. Do każdej foremki wkładamy po dwa świeże listki selera i jeden listek lubczyku.
Na listki kładziemy łyżeczkę mięsa mielonego, po 3 oliwki lub kawałek jajka na twardo.
Babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok.25-30 minut lub 190-200 C przez ok. 20-25 minut.
Najlepsze są ciepłe.
Mielimy mięso, dodajemy suszony rozmaryn , posiekane listki lubczyku i selera i płatki owsiane namoczone w letnim mleku.
Formy na muffiny smarujemy margaryną i posypujemy mąką kukurydzianą.
Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm, wykrawamy ok. 9 cm. kółka i wkładamy do foremek. Do każdej foremki wkładamy po dwa świeże listki selera i jeden listek lubczyku.
Na listki kładziemy łyżeczkę mięsa mielonego, po 3 oliwki lub kawałek jajka na twardo.
Babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok.25-30 minut lub 190-200 C przez ok. 20-25 minut.
Najlepsze są ciepłe.
lukrowanepierniczki
skuter5