Sposób przygotowania:
Babeczki z serem
Przygotowujemy ciasto:
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i siekamy nożem wraz z masłem. Dodajemy przesiany cukier puder, jajka i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy masę serową:
Masło ucieramy, dodajemy cukier i jajka. Ucieramy aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodajemy ser, proszek, mąkę i wszystko dobrze ucieramy.
Foremki do babeczek wysmarowujemy tłuszczem.
Ciasto rozwałkowujemy i przycinamy na wielkość średnicy foremek. Napełniamy nim foremki pozbywając się po bokach nadmiaru ciasta.
Na surowe ciasto nakładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez ok. 25 minut (sprawdzić po tym czasie).
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i siekamy nożem wraz z masłem. Dodajemy przesiany cukier puder, jajka i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy masę serową:
Masło ucieramy, dodajemy cukier i jajka. Ucieramy aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodajemy ser, proszek, mąkę i wszystko dobrze ucieramy.
Foremki do babeczek wysmarowujemy tłuszczem.
Ciasto rozwałkowujemy i przycinamy na wielkość średnicy foremek. Napełniamy nim foremki pozbywając się po bokach nadmiaru ciasta.
Na surowe ciasto nakładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez ok. 25 minut (sprawdzić po tym czasie).