Sposób przygotowania:
Babeczkowe jabłuszka
Do garnka włożyć margarynę, dodać cukier i wodę, następnie zacząć podgrzewać na gazie i w momencie kiedy margaryna się rozpuści dodać czekoladę i całość gotować kilka minut na małym palniku od czasu do czasu mieszając, następnie odstawić do przestudzenia. Do płynnej margaryny z cukrem i czekolada dodać żółtka i ubić całość mikserem w trakcie dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Odłożyć 1/4 ciasta i dodać do niej szczyptę czerwonego barwnika i starte na grubych oczkach tarki jabłka , dokładnie wymieszać do pozostałego ciasta dodać i szczyptę zielonego barwnika i mielone migdały, dokładnie wymieszać. Foremke z małymi otworami na babeczki zapełnić papilotkami i zielonym ciastem na nie wyłożyć ciasto czerwone. Piec w temp. 180 st około 20 minut po upieczeniu wystudzić po wierzchu posmarować powidłami, całe babeczki przykryć zieloną i czerwoną masą cukrową z brązowej zrobić ogonki i z innego odcienia zieleni listki.