Sposób przygotowania:
Babka alla Konkursowy
Jajka ubić mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać przesiane obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce do masy jajecznej. Małym strumieniem wlewać stopioną, chłodną margarynę i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ciasto wlewać na przemian do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 55 minut. Po upieczeniu babkę wystudzić. Składniki polewy podgrzać i dokładnie wymieszać, ale nie zagotować. Gotową polewą polać ciasto i posypać perełkami.
![Babka alla Konkursowy Babka alla Konkursowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-alla-konkursowy-85652.jpg)
![Babka alla Konkursowy Babka alla Konkursowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-alla-konkursowy-85653.jpg)