zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babka alla Konkursowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ta babka jest według przepisu Konkursowy Konkursu w mojej wersji

Babka alla Konkursowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka alla Konkursowy

 

Sposób przygotowania:

Babka alla Konkursowy
Jajka ubić mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać przesiane obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce do masy jajecznej. Małym strumieniem wlewać stopioną, chłodną margarynę i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ciasto wlewać na przemian do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 55 minut. Po upieczeniu babkę wystudzić. Składniki polewy podgrzać i dokładnie wymieszać, ale nie zagotować. Gotową polewą polać ciasto i posypać perełkami.
Babka alla Konkursowy
Po upieczeniu babkę wystudzić. Składniki polewy podgrzać i dokładnie wymieszać, ale nie zagotować..
Babka alla Konkursowy
drugie zdjecie babki dwukolorowej w przekroju.............