Sposób przygotowania:
Babka brownies - pycha
Formę na babkę smarujemy dokładnie tłuszczem i oprószamy bułką tartą. CIASTO: W garnuszku rozpuszczamy masło oraz 150 gram połamanej czekolady deserowej. Pozostałe 50 gram siekamy na mniejsze części, kostkę. . Do rozpuszczonych składników dodajemy cukier oraz kakao. Gdy składniki się połączą masę ściągamy z ognia i delikatnie studzimy. Do letniej masy wybijamy jajka. Całość miksujemy około 2 minuty. Do zmiksowanych składników dodajemy mąkę. Miksujemy ponownie , by ta dobrze się połączyła z całością. Na koniec wsypujemy posiekaną czekoladę. Mieszamy masę łyżką i wykładamy do przygotowanej foremki. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika (185°C). Babkę pieczemy około 45 minut. Upieczoną wyjmujemy z formy i studzimy.Po ostudzeniu dekorujemy. DEKORACJA: Czekoladę mleczną łamiemy i z dodatkiem masła rozpuszczamy na małym ogniu. Rozpuszczoną oblewamy babkę. Wierzch oprószamy kokosem. Całość odstawiamy, by czekolada zastygła.