lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

babka budyniowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

smaczna delikatna dla każdego

babka budyniowa

Składniki:

babka budyniowa

 

  • 5 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • kostka masła roślinnego 250g
  • 1,5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1budyn śmietankowy
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • posiekane orzechy lub migdały
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

babka budyniowa
Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, ubijając dodać obie mąki, proszek do pieczenia,kakao i stopione gorące masło oraz paczkę budyniu śmietankowego Dokładnie zmiksować, wylać ciasto do okrągłej tortownicy posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni 45-50 minut. Ostudzone ciasto polać polewą i posypać orzechami.

Tagi:

jajko jajka