lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka cytrynowa 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ta babeczka zawsze mi smakuje za każdym razem wydaje mi się smaczniejsza

Babka cytrynowa  3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka cytrynowa 3

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa 3
Jajka zmiksowałam z cukrem,i dwiema mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia. Wyciśnięty sok z cytryny + otarta skórkę cytrynowa + mleko dodałam w trakcie miksowania . Cały czas miksowałam . Margarynę roztopiłam i wlałam ciepłą do ciasta wszystko dobrze wymieszać mikserem. Foremkę do babki prostokątną posmarować margaryną posypać mąką i wlać ciasto. Piekłam 45 minut w 170 stopniach . Sok z 1 cytryny cukier puder wsypywać tak aby masa nam powstala i polać ostudzoną babkę
Babka cytrynowa  3
Miksujemy jaja z maką rozpuszczona margaryną i mlekiem oraz proszek do pieczenia i sosk z cytryny
Babka cytrynowa  3
Forme do babki smarujemy margaryna i posypujemy mąką
Babka cytrynowa  3
zmiksowane składniki przelewamy do formy
Babka cytrynowa  3
wsatwiamy do pieca na 45 minut pieczemy w 170 stopniach