Babka czekoladowa wg Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Babka czekoladowa wg Yvonne

Składniki:

Babka czekoladowa wg Yvonne

 

  • 2 szklanki mąka pszenna,
  • 5 szt jajka,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 opakowanie cukier waniliowy,
  • 1/3 szklanki olej,
  • 1/3 szklanki mleko,
  • 1 łyzeczka proszek do pieczenia,
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona Prymat,
  • 2 łyżki kakao,
  • margaryna do formy,
  • bułka tarta do formy,
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowa wg Yvonne
Najpierw dokładnie jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Gdy będziemy miksować dodawać kolejno: mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, olej, kakao i mleko. Formę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wlać do niej ciasto. Włożyć do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 45 - 50 minut, wyjąć, ostudzić, polać polewą czekoladową.