Sposób przygotowania:
Babka czekoladowa z likierem jajecznym
Gorzką czekoladę drobno posiekać. Tłuszcz utrzeć w misce na puszystą masę, dodając stopniowo podczas uciernia cukier. Masę ucierać dalej i dodawać po jednym jajku. Mąkę wymieszć z proszkiem do pieczenia, dodać do ucieranej masy, połączyć składniki. Pod koniec ucierania dodać likier advokat i pokrojoną czekoladę, ciasto lekko wymieszać. Formę na babkę z otworem w środku o pojem. 3 litry, wysmarować tłuszczem i wysypać cienko tartą bułką i wypełnić ciastem. Piec w nagrzanym do 175 stop. C. piekarniku około 1 godziny. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić. Wyjąć z formy i zostawić do całkowitego przestygniecia. Rozpuścić ciemną i jasną czekoladę. Ciasto najpierw polać ciemna czekoladą, poczekać, aż zastygnie. Nastepnie wylać fantazyjnie białą czekoladę.