A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Babka czekoladowa z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

smaczna i bardzo słodka babeczka dla rodziny

Babka czekoladowa z rodzynkami

Składniki:

Babka czekoladowa z rodzynkami

 

  • 250 g masła
  • 2 szklanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 1/4 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • rodzynki
  • masło i margaryna do formy

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowa z rodzynkami
Masło,cukier,kakao i wodę rozpuszczamy,ale nie zagotowujemy.Do przestudzonej masy dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,białka ubijamy na sztywną pianę,do masy dodajemy żółtka i pianę.Na koniec dodajemy bakalie i wstawiamy do piekarnika,pieczemy w 200* przez 45-50 minut.Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.
SMACZNEGO.