Sposób przygotowania:
Babka drożdżowa kakaowa do koszyczka
Drożdże rozpuścić z mlekiem i cukrem, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do niski wsypać mąkę przesianą ze szczyptą soli i kakao, dodać wyrośnięte drożdże, wlać mleko letnie wymieszać.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i dołożyć, masło lub margarynę roztopić i ostudzić.
Wyrabiać ciasto, pod koniec dodać wystudzone masło i zapach cytrynowy. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyjąć z miseczki, rozwałkować i włożyć do foremki na babki wysmarowane i podsypane bułką tartą.
Odstawić aby ponownie wyrosła i włożyć do piekarnika. Piec w 190 stopniach około 25 minut, polać przygotowanym lukrem lub stopioną białą czekoladą.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i dołożyć, masło lub margarynę roztopić i ostudzić.
Wyrabiać ciasto, pod koniec dodać wystudzone masło i zapach cytrynowy. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyjąć z miseczki, rozwałkować i włożyć do foremki na babki wysmarowane i podsypane bułką tartą.
Odstawić aby ponownie wyrosła i włożyć do piekarnika. Piec w 190 stopniach około 25 minut, polać przygotowanym lukrem lub stopioną białą czekoladą.