aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

babka dwukolorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna babka dwukolorowa.

babka dwukolorowa

Składniki:

babka dwukolorowa

 

Sposób przygotowania:

babka dwukolorowa
Żółtka ucieramy z cukrem. Osobno ubijamy z białek pianę na sztywno. Dodajemy na utartych żółtek przesianą mąkę przenną z ziemniaczną i proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękką margaryne i ucieramy, na samym końcu dodajemy pianę z białek i deliaktnie mieszamy. Około 2/3 ciasto przelewamy do formy, a do reszty dodajemy kakao. Wlewamy ciasto kakaowe do formy i delikatnie wykonujemy ruchy widelecem, robiąc różne wglębienia. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy rozpuszczoną białą czekoaldą i posypujemy kondyzowaną skórką pomarańczową.