eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Babka Eli ze śliwkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Sezonowa babka ze śliwkami.

Babka Eli ze śliwkami

Składniki:

Babka Eli ze śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Babka Eli ze śliwkami
Margarynę roztopić i przestudzić.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Umyte śliwki przekroić na połówki,wyjąc pestki i pokroić połówki na mniejsze kawałki.Jajka i cukier utrzeć na puszystą masę.Do utartej masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i maślankę,mieszając.Do ciasta wlać letnią margarynę i wymieszać.Formę do babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wlać do formy,Posypać kawałkami śliwek,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut.Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!