Sposób przygotowania:
Babka gotowana
Ze składników na ciasto, żółtka oddzielić od białek. Następnie miękką margarynę utrzeć na puch, dodając po 1 żółtku i łyżce cukru pudru, aż do wykończenia składników. Kolejno, białka ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru kryształu, aż do wykończenia cukru.
Obie masy połączyć, dodać mąki połączone z proszkiem do pieczenia oraz olejek zapachowy.
Ciasto przełożyć do specjalnej formy z zamknięciem i gotować w garnku z wrzącą wodą około 1½ godziny.
Po ugotowaniu, babkę przestudzić, wyciągnąć z formy i oblać lukrem lub polewą z rozpuszczonej białej czekolady.
Ozdobić wiórkami mlecznej czekolady.
Obie masy połączyć, dodać mąki połączone z proszkiem do pieczenia oraz olejek zapachowy.
Ciasto przełożyć do specjalnej formy z zamknięciem i gotować w garnku z wrzącą wodą około 1½ godziny.
Po ugotowaniu, babkę przestudzić, wyciągnąć z formy i oblać lukrem lub polewą z rozpuszczonej białej czekolady.
Ozdobić wiórkami mlecznej czekolady.
haniakson
Bozenka1972
mariolek8