mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Babka kakaowo- biała

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ładnie wygląda i jest smaczna

Babka kakaowo- biała

Składniki:

Babka kakaowo- biała

 

  • 1,5 szklanki cukru
  • 2,5 szklanki mąki
  • 4 duże jajka
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 3/4 szklanki oleju słonecznikowego
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki kakao
  • 1 płaska łyżeczka olejku waniliowego
  • masło do posmarowania foremki
  • bułka tarta do posypania foremki

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowo- biała
Utrzeć jajka z cukrem na puch . Do masy dodać na przemian olej i mąkę ( zostawiając 3 łyżki mąki ) , a potem wodę i dokładnie rozmieszać . Kiedy już ciasto będzie wymieszane podzielić je na pół . Do jednego dodać kakao a do drugiego cukier waniliowy, olejek waniliowy i zostawioną mąkę . Dobrze wymieszać . Foremkę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą . Nakładać trochę ciasta białego i trochę kakaowego aż do wyczerpania obu ciast . Rozgrzać piekarnik do 180 * C i piec 50- 60 minut. Sprawdzić patyczkiem czy jest dobre . Wyjąć . Ostudzić. Wyjąć .Można posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko tarta jajka