marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Babka kawowa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Składniki na babkę odmierzyć i zmiksować robotem ręcznym,a następnie wylać do natłuszczonej blachy. Piec w nagrzanym piekarniku 50 min.Wyjąć

Babka kawowa 4

Składniki:

Babka kawowa 4

 

Sposób przygotowania:

Babka kawowa 4
Jajka, masło i cukier po odmierzeniu zmiksować w średnim garnku lub misie robotem ręcznym. Dodawać po łyżce kakao i kawy rozpuszczalnej, an koniec dodać przesiana mąkę z łyżką sody i półtorej łyżki soli. Zmiksować ponownie. Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym oraz wysypać sypką kaszą manną. Wlać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego do 175 st.C piekarnika. Piec 50 min. Po wyjęciu ostudzić, piekarnik odwietrzyć, a babkę pokroić na plastry i podawać na talerzykach deserowych. Można nawet ciasto zamrozić po przestudzeniu, zawijając je w folię aluminiową.