Sposób przygotowania:
Babka kokosowo-czekoladowaKrok 1:
Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniową dodajemy żółtka i wino.
Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i mleko.
Białka ubijamy z solą na sztywną pianą. Dodajemy do ciasta i delikatnie ale dokładnie mieszamy.
Krok 2:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto dzielimy na dwie części.
Do jednej części dodajemy czekoladę i cynamon. Dokładnie mieszamy.
Krok 3:
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ciasto lekko mieszamy, aby powstał ciekawy wzór. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Upieczone ciasto wyjmujemy z formy. Smarujemy dżemem i oblewamy polewą czekoladową. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego!