Sposób przygotowania:
Babka kokosowo-czekoladowa
Bialka ubic na sztywno i nastepnie powoli wsypywac cukier dalej ubijajac.Dodac aromat i wiorki i delikatnie wymieszac lyzka. Mase kokosowa wylozyc do formy na babke. Maslo ubic, dodac cukier, cukier waniliowy, szczypte soli i dalej ubijac. Nastepnie dodac pojedynczo zoltka dalej miksujac. Make wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia i wsypac delikatnie mieszajac, dodac mleko i ubijac jeszcze chwile na srednich obrotach. Ciasto wylozyc na mase kokosowa i piec ok.55 min. w tepm. 180°C.
Natala1210
Sarenka
Iza83
luna
Dalas Iza mase bialkowa na spod formy tak jak jest widoczne na zdjeciu? Spojrz, moja jest biala i pieczona w 180°C. Przykro mi, ze babka spalona:(
Iza83
A mam pytanie, jak wygląda wersja z czekoladą zamiast masła? Rozpuścić czekoladę i nie dodawać cukru ani kakao, tylko wymieszać z żółtkami, mlekiem i mąką?
luna
Iza, wkradl sie blad do przepisu-ma byc 200 gram masla lub margaryny a nie czekolady, zaraz staram sie ten blad naprawic. Obojetnie do jakiej formy np. do babek, do keksowki mozesz dac najpierw mase bialkowa, pozniej ciasto i odwrocic do gory nogami przy wyciaganiu. Trzeba tylko dobrze wysmarowac forme tluszczem i obsypac maka i odczekac az troche wystygnie i pozniej ciasto wyciagac z formy. Pozdrawiam i zycze pysznych wypiekow:)
Iza83
Uf, całe szczęście że nie zrobiłam z czekoladą, a miałam ochotę tylko coś mi nie pasowało w przepisie:P
Dzięki, twoją babkę dodałam do ulubionych przepisów:) Rozeszła się migiem, ja zdążyłam zjeść tylko 2 kawałeczki. Każdy mówił że dobra.
Pozdrawiam!