Sposób przygotowania:
Babka majonezowa
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, żółtka, stopniowo mąkę pszenną zmieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Wlać do formy większą część ciasta. Do pozostałej części dodać kakao, wylać na jasne ciasto, wymieszać delikatnie widelcem. Piec w keksówce 45 min. w 170 st.
SMACZNEGO!!
SMACZNEGO!!
luna
misia53
Anula
p.haju
eli_555
bogini8
Babciagramolka
Nie za specjalnie znam się na pieczeniu ale z tego co wiem to po to by babka nie była sucha .A z liczeniem kalorii w potrawach to tak jak w starym dowcipie o Mośku który jadł pyszną babkę u bogatego Żyda - opowiedział o niej swojej żonie . Ta chciała upiec taką samą , ale z biedy zamieniała lub eliminowała poszcdzególne składniki twierdzac za każdym razem -e tam najwyżej bedzie troche gorsza . Tym systemem dała żytnią make zamiast pszennej , olej zamiast masła , 1 jajko zamiast 12 , pomineła bakalie itd . Na końcu wyszedł gniot a Mośkowi sie oberwało że jest snob i jak u bogaczy to mu wszystko smakuje .
Tak i ten majonez tu - pewnie można by bez tylko na końcu to już nie będzie ta sama babka .Lepiej zjeść pół kawałka dobrego niż cały byle czego jak juz ktoś koniecznie chce liczyć kalorie w cieście.