Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa..
Masło ucieramy z tłuszczem i żółtkami oraz dodajemy aromat. Do osobnego naczynia przez sitko przesiewamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz budyń i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę dodając szczyptę soli. Do utartej masy dodajemy stopniowo przesiane mąki z budyniem i proszkiem do pieczenia i dolewamy stopniowo śmietanę. Wszystko starannie i energicznie mieszamy ze sobą by powstała jednolita masa. Na koniec dodajemy ubitą i sztywną pianę z białek. Ciasto należy podzielić na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao oraz dolewamy trochę mleka i mieszamy by masa była jednolita. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na spód formy wylewamy białe ciasto a na wierzch włożyć ciemne ciasto. Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika gdyż ciasto rośnie w miarę nagrzewania się piekarnika. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 150 stopni.