maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Babka migdałowa 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Robię w dwóch wersjach - to jest ta druga

Babka  migdałowa 2

Składniki:

Babka migdałowa 2

 

 

Sposób przygotowania:

Babka migdałowa 2
Aby upiec tą babkę trzeba :Roztopić i ostudzić masło .Jajka utrzeć z cukrem .Zmieszać utarte jajka , masło , mąkę zwykłą , mąkę ziemniaczaną , proszek do pieczenia .Dodać aromat migdałowy i mielone migdały . Wysmarować masłem długa foremkę do keksu i obsypać bułką tartą . Włożyć ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 * - wstawić ciasto i piec ok.1 godziny . Trzeba sprawdzać patyczkiem do ciasta czy jest już upieczone . Wyjąć .posypać cukrem pudrem .