Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

babka miodowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobra babka na wielkanoc

babka miodowa

Składniki:

babka miodowa

 

Sposób przygotowania:

babka miodowa
Masło z miodem, cukrem i mlekiem rozpuścić w garnku stale mieszając. Ostudzoną masę utrzeć z jajami dodając kolejno po jednym. Następnie wlać rum i dać przyprawy. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i orzechami. Wsypać do masy miodowej i wymieszać. Na końcu dodać pokrojone w kostke i obtoczone w mące owoce. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy i piec w piekarniku 70 minut. Upieczoną babkę posypać cukrem pudrem.

Tagi:

śliwki