Sposób przygotowania:
Babka orzechowa z masą nugatową
Masło pokrojone na kawałki, cukier,cukier waniliowy i sól, utrzeć na puch. Dodać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do pozostałych składników. Wymieszać. dodać 6 łyżek mleka, ciasto musi się powoli odrywać od łyżki. 20 dag masy nugatowej rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Połowę ciasta włożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki o długości 30 cm. Pozostałe ciasto utrzeć z nugatem, orzechami laskowymi i pozostałym mlekiem. Ciasto nugatowe włożyć do foremki na pierwszą warstwę. Widelec przeciągnąć ruchem spiralnym przez ciasto, aby kolory się przemieszały. piec w nagrzanym uprzednio piekarniku do 175 stop .C. przez 60-70 minut. Wyjąć z foremki i przestudzić. Rozpuścić pozostały nugat i tłuszcz kokosowy i polać nimi ciasto robiąc kratkę. Ciasto smakuje doskonale podawane z bitą śmietaną.