Sposób przygotowania:
Babka orzechowo-rumowa
1. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. 2. Jajka ucieramy do białości z cukrem i cukrem waniliowym. 3. Margarynę ucieramy na puszysty krem i łączymy z masa jajeczną. Dodajemy mleko i śmietanę. Po łyżce dodajemy również mąki, cały czas mieszając. 4. Ciasto dzielimy na dwie części - jedną łączymy z rumem, a drugą z kremem orzechowym wymieszanym z mielonymi orzechami. 5. Formę do babki dokładnie smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. 6. Do formy przekładamy najpierw ciasto z rumem, a następnie krem orzechowy. Widelcem delikatnie (ruchem spiralnym) mieszamy obydwa ciasta. 7. Ciasto pieczemy 55-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. 8. Lekko przestudzoną babkę wyjmujemy z formy i lukrujemy.