Sposób przygotowania:
Babka piaskowa
Masło utrzeć z cukrem ,a następnie dodawać po jednym żółtku Pod koniec dodać sok z cytryny.Masę cały czas ucierać.
Mąki przesiać,połączyć z proszkiem i dodać do masy.
Ubić na sztywno pianę. Dodawać partiami do ciasta i lekko wymieszać.Gotowe ciasto wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok 40 min./do suchego patyczka/.
Gotową babkę posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Mąki przesiać,połączyć z proszkiem i dodać do masy.
Ubić na sztywno pianę. Dodawać partiami do ciasta i lekko wymieszać.Gotowe ciasto wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok 40 min./do suchego patyczka/.
Gotową babkę posypać cukrem pudrem lub polukrować.