pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Babka piaskowa II

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

robiąc ją bolą ręce, bo długo się ugniata ją w makutrze, ale warto

Babka piaskowa II

Składniki:

Babka piaskowa II

 

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa II
Margarynę utrzeć z cukrem w makutrze. Dodawać powoli żółtka i dalej ucierać. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Wmieszać. Ucierać dalej w makutrze. Białka ubić na sztywno (można dodać do nich szczyptę soli) i dalej ucierać. Ciasto wlać do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut. Na konie posypać cukrem pudrem.