krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Babka śnieżna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Do przygotowania tego placka potrzebna jest duża ilość jajek.

Babka śnieżna

Składniki:

Babka śnieżna

 

Sposób przygotowania:

Babka śnieżna
1. Migdały zemleć
2. Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć na biały puszysty krem.
3. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać.
4. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać ją do ciasta.
5. Od razu wlać do dużej formy posmarowanej KASIĄ i natychmiast wstawić do piekarnika podgrzanego do 180 stopni. Piec 30-40 minut.
6. Mleko.kakao, cukier, Kasię i cukier waniliowy ugotować do zgęstnienia, ciągle mieszając.
7. Po ostygnięciu wyjąc babkę z formy i oblać ciepła polewą czekoladową.
SMACZNEGO:)>