Sposób przygotowania:
Babka śnieżna
1. Migdały zemleć
2. Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć na biały puszysty krem.
3. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać.
4. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać ją do ciasta.
5. Od razu wlać do dużej formy posmarowanej KASIĄ i natychmiast wstawić do piekarnika podgrzanego do 180 stopni. Piec 30-40 minut.
6. Mleko.kakao, cukier, Kasię i cukier waniliowy ugotować do zgęstnienia, ciągle mieszając.
7. Po ostygnięciu wyjąc babkę z formy i oblać ciepła polewą czekoladową.
SMACZNEGO:)>
2. Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć na biały puszysty krem.
3. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać.
4. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać ją do ciasta.
5. Od razu wlać do dużej formy posmarowanej KASIĄ i natychmiast wstawić do piekarnika podgrzanego do 180 stopni. Piec 30-40 minut.
6. Mleko.kakao, cukier, Kasię i cukier waniliowy ugotować do zgęstnienia, ciągle mieszając.
7. Po ostygnięciu wyjąc babkę z formy i oblać ciepła polewą czekoladową.
SMACZNEGO:)>