justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Babka z polewą rumową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna babka o zapachu i smaku rumu...

Babka z polewą rumową

Składniki:

Babka z polewą rumową

 

 

  • polewa rumowa:
  • 1 olejek rumowy
  • 4 łyzki cukru
  • 3 łyzki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka masła

 

Sposób przygotowania:

Babka z polewą rumową
Ciasto: Margarynę rozmiksuj z cukrem. Białka oddziel od żółtek, i dodawaj po jednym żółtku miksując. Dodaj 2 łyżeczki proszku, wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli. Dodawaj przesianą mąkę na przemian z mlekiem, miksując. Dodawaj stopniowo ubite białko cały czas miksując. Gotową masę przelej do okrągłej foremki lub prodiża. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 1 godzinę.Polewa: Wszystkie składniki polewy zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Masą posmaruj wystudzoną babkę.