Sposób przygotowania:
Babka wielkanocna Karolci
Jajka wbijamy do wysokiej miski i dodajemy szklankę cukru. Miksujemy na puszystą masę. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną przesiewamy i dodajemy do miksowanej masy. Ważne! Dodając mąki i proszek cały czas miksujemy. Kostkę margaryny rozpuszczamy i dodajemy do ciasta. Nie musimy czekać aż roztopione masło ostygnie. Wszystko miksujemy na jednolite ciasto. Foremkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną foremkę wylewamy więcej niż pół ciasta. Do reszty dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy i wylewany na jasne ciasto. Odrobinę ciasta jasnego i ciemnego można wylać do maleńkiej foremki, by zrobić maleńką babeczkę na szczyt tej dużej. Babkę pieczemy od 50 minut w 180 st.C. Gotową babkę polewamy polewą. W moim przypadku była to polewa z rozpuszczonej gorzkiej czekolady z dodatkiem mleka. Smacznego :)