Sposób przygotowania:
Babka z bułek
Bułkę pokrajać na kromki, ułożyć jedną warstwą w naczyniu, zalać mlekiem wymieszanym z jajkami i pozostawić, aby bułki wchłonęły płyn.
Obrane jabłka pokrajać na cienkie plasterki i wymieszać z cukrem i cynamonem.
Formę wysmarować 1/2 ilości mleka i jej dno wyłożyć warstwą bułek około 1/3 całości, na które wsypać 1/2 jabłek i przykryć taką samą jak pierwsza warstwą bułek.
Położyć resztę jabłek, a na nie pozostałe kromki bułki.
Skropić po wierzchu stopionym masłem. Piec 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Podawać na ciepło,posypując po wierzchu cukrem pudrem.
Obrane jabłka pokrajać na cienkie plasterki i wymieszać z cukrem i cynamonem.
Formę wysmarować 1/2 ilości mleka i jej dno wyłożyć warstwą bułek około 1/3 całości, na które wsypać 1/2 jabłek i przykryć taką samą jak pierwsza warstwą bułek.
Położyć resztę jabłek, a na nie pozostałe kromki bułki.
Skropić po wierzchu stopionym masłem. Piec 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Podawać na ciepło,posypując po wierzchu cukrem pudrem.