lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Babka z midałami i kakao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna babka migdałowo - kakaowa na deser...

Babka z midałami i kakao

Składniki:

Babka z midałami i kakao

 

Sposób przygotowania:

Babka z midałami i kakao
Masło oraz cukier ucieramy razem na gładką masę. Do tego wbijamy po kolei jajka i dalej ucieramy. Do tego dodajemy szczyptę soli, przesianą mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszane ciasto dzielimy na dwie części. Migdały dokładnie mielimy. Jedną część ciasta mieszamy z kakao, a do drugiej części dodajemy zmielone wcześniej migdały. Każdą z tych części dobrze mieszamy. Formę do babki dokładnie smarujemy margaryną, a następnie posypujemy całą powierzchnię bułką tartą. Do formy na babkę wlewamy ciasto kakaowe, a na to ciasto wlewamy ciasto wymieszane ze zmielonymi migdałami. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 40- 50 minut.

Tagi:

jajko tarta jajka