lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka z migdałami i różyczką do dekoracj

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Babka przepyszna ma wadę szybko znika a może to nie wada tylko plus :)

Babka z migdałami i różyczką do dekoracj Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z migdałami i różyczką do dekoracj

 

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1 budyń waniliowy
  • aromat waniliowy
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • rodzynki 50 gram
  • śmietana 12% 4 łyżki
  • Kasia 250 gram
  • lukier
  • 1 białko
  • 1 szklanka cukru pudry
  • 1 łyżka kakao rozpuszczalne
  • do posypania migdały w płatkach 100 gram

Sposób przygotowania:

Babka z migdałami i różyczką do dekoracj
1- Jajka miksujemy z cukrem na puch dodajemy rozpuszczona Kasię
2- Mąkę tortową budyń oraz mąkę ziemniaczana i krupczatkę z proszkiem do pieczenia dajemy po trochu na przemian ze Śmietaną
3- Na koniec dodajemy aromat waniliowy
4-Zalewamy rodzynki gorącą wodą
5- Wysmarować blaszkę Kasią posypać mąką
6- Wylać ciasto do blaszki połowę rodzynki posypać wylać ciasto do końca
7- Wstawiamy Babkę do nagrzanego piekarnika pieczemy w 180 stopniach 50 minut

8- Wyciągamy babkę robimy lukier z 1 białka i szklanki cukru pudru dodajemy łyżkę rozpuszczalnego kakao i mieszamy aż do jednolitej masy polewamy ostudzona babkę
9 - Posypujemy migdałami smacznego gotowa nasza babeczkawyszła super :)
Babka z migdałami i różyczką do dekoracj
Potrzebne składniki do zrobienia babki najlepiej wszystko przygotowac
Babka z migdałami i różyczką do dekoracj
Zmiksowane ciasto wylać do blaszki połowe i posypac rodzynkami
Babka z migdałami i różyczką do dekoracj
Upieczona babka musi chwile poczekać na lukier inaczej bedzie po niecj spływał
Babka z migdałami i różyczką do dekoracj
Najpierw lejemy lukier dopiero posypujemy migdałami