Sposób przygotowania:
Babka z migdałami i różyczką do dekoracj
1- Jajka miksujemy z cukrem na puch dodajemy rozpuszczona Kasię
2- Mąkę tortową budyń oraz mąkę ziemniaczana i krupczatkę z proszkiem do pieczenia dajemy po trochu na przemian ze Śmietaną
3- Na koniec dodajemy aromat waniliowy
4-Zalewamy rodzynki gorącą wodą
5- Wysmarować blaszkę Kasią posypać mąką
6- Wylać ciasto do blaszki połowę rodzynki posypać wylać ciasto do końca
7- Wstawiamy Babkę do nagrzanego piekarnika pieczemy w 180 stopniach 50 minut
8- Wyciągamy babkę robimy lukier z 1 białka i szklanki cukru pudru dodajemy łyżkę rozpuszczalnego kakao i mieszamy aż do jednolitej masy polewamy ostudzona babkę
9 - Posypujemy migdałami smacznego gotowa nasza babeczkawyszła super :)
2- Mąkę tortową budyń oraz mąkę ziemniaczana i krupczatkę z proszkiem do pieczenia dajemy po trochu na przemian ze Śmietaną
3- Na koniec dodajemy aromat waniliowy
4-Zalewamy rodzynki gorącą wodą
5- Wysmarować blaszkę Kasią posypać mąką
6- Wylać ciasto do blaszki połowę rodzynki posypać wylać ciasto do końca
7- Wstawiamy Babkę do nagrzanego piekarnika pieczemy w 180 stopniach 50 minut
8- Wyciągamy babkę robimy lukier z 1 białka i szklanki cukru pudru dodajemy łyżkę rozpuszczalnego kakao i mieszamy aż do jednolitej masy polewamy ostudzona babkę
9 - Posypujemy migdałami smacznego gotowa nasza babeczkawyszła super :)
Natala1210
Elusialew1