Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana
Cebulę obieram i kroję w pióra, kiełbasę kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanej patelni. Rumienię cebulę i kiełbasę. Obrane i umyte ziemniaki ścieram na tarce o drobnych oczkach (jak na placki ziemniaczane), odlewam nadmiar wody. Do ciasta dodaję mąkę i jajka, dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem i solą. Dodaję zrumienioną cebulę z kiełbasą. Formę do zapiekania smaruję masłem i przelewam do niej ciasto ziemniaczane. Piekę w temp. 200stop. C przez 1-1.5godz.
![Babka ziemniaczana Babka ziemniaczana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-ziemniaczana-257596.jpg)
![Babka ziemniaczana Babka ziemniaczana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-ziemniaczana-257597.jpg)
![Babka ziemniaczana Babka ziemniaczana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-ziemniaczana-257598.jpg)
![Babka ziemniaczana Babka ziemniaczana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-ziemniaczana-257599.jpg)
Ela Dz