cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Babka ziemniaczana z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

z grzybkami

Babka ziemniaczana z grzybami

Składniki:

Babka ziemniaczana z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana z grzybami

Obrane
umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać mąkę i sól. Grzyby
ugotować, następnie odsmażyć na maśle z pokrojoną cebulką. Naczynie do
zapiekania wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, następnie
wyłożyć grzyby, a na nie resztę ziemniaków. Babkę stawić do gorącego
piekarnika. Po kilku minutach powierzchnie posmarować śmietaną i dalej zapiekać
aż do zrumienienia. Podawać ze śmietaną.