Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z pieczarkami
Ziemniaki obrać i opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą. Ugotować pod przykryciem. Odcedzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną cebulę oraz pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle. Połączyć z ziemniakami. Dodać żółtka i ubitą z białek pianę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku, aż ser się zrumieni.
iwi69
kinga
Natala1210
elzbieta8960
elzbieta8960
Termar
kinga
A ja jeszcze podpowiem,ze można z kefirem,albo maślanką,ja tak jem i dla mnie tak najlepiej smakuje,ale to juz kwestia smaku:)
Termar
Można i z kefirem, jogurtem lub z maślanką. I nic nie traci na wartości smakowej.
teresa.rembiesa
dusia30
eli_555