Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Babka ziemniaczana z pieczarkami

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Smaczna przekąska..i nie tylko... może być również daniem na kolację

Babka ziemniaczana z pieczarkami

Składniki:

Babka ziemniaczana z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana z pieczarkami
Ziemniaki obrać i opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą. Ugotować pod przykryciem. Odcedzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną cebulę oraz pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle. Połączyć z ziemniakami. Dodać żółtka i ubitą z białek pianę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku, aż ser się zrumieni.