Sposób przygotowania:
Babuszka z migdałami
Na początku migdały zalać wrzątkiem i odstawić na 5minut. Następnie osuszyć, orać ze skórki i drobno zmielić.
W misce utrzeć miękką margarynę z jajkami.
Później dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko, zmielone migdały i zapach migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Przełożyć ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babkę 60-65 minut. Po upieczeniu babkę przestudzić. Zimną można polukrować i udekorować płatkami migdałowymi. Smacznego.
W misce utrzeć miękką margarynę z jajkami.
Później dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko, zmielone migdały i zapach migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Przełożyć ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babkę 60-65 minut. Po upieczeniu babkę przestudzić. Zimną można polukrować i udekorować płatkami migdałowymi. Smacznego.