eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Bakaliowa bajaderka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Moim znajomym bardzo smakowała moja bajaderka.

Bakaliowa bajaderka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bakaliowa bajaderka

 

  • 1/2 kg mąka,
  • 1 kostka margaryna,
  • 20 dkg cukier puder,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 łyżka kakao gorzkie,
  • 1 szklanka mleka,
  • 5 łyżek marmolade,
  • bakalie,
  • olejek migdałowy do ciast i deserów

Sposób przygotowania:

Bakaliowa bajaderka
Margarynę, mąkę, proszek do pieczenia, jajka i cukier puder, wymieszać i wyrobić ciasto. Ciasto, które wyrobiliśmy dzielimy a dwie części. Pieczemy osobno dwa placki ok. 30 min. Jeden, wystudzony cały placek, rozkruszyć. Dodajemy kakao, mleko i bakalie. Ucieramy na masę. Drugi placek smarujemy marmoladą. Na wysmarowany placek kładziemy masę bakaliową. Polewamy ulubiona polewą.
Bakaliowa bajaderka
Ciasto podzieliłam na dwie równe części
Bakaliowa bajaderka
Pieczemy podzielone ciasto osobno w blaszkach
Bakaliowa bajaderka
Robimy masę z naszymi bakaliami/.
Bakaliowa bajaderka
Masę wykładamy na ciasto w blaszce