czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Bakaliowe serce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, zawiera mnóstwo zdrowych bakalii.

Bakaliowe serce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bakaliowe serce

 

  • Ciasto:
  • 15 dag mąki,
  • 15 dag kaszy manny,
  • 15 dag margaryny,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki cukru,
  • cukier waniliowy.

 

Sposób przygotowania:

Bakaliowe serce
1. W miseczce zmieszać sypkie produkty. Margarynę stopić, dodać do suchych składników. Połowę ciasta wylać na natluszczoną i wysypaną kaszą manną blaszkę w kształcie serca. 2. Drobno posiekać rodzynki, morele, śliwki i żurawinę, zalać 1/2 szkl. wody i gotować ok. 5 min na małym ogniu, często mieszając. Zdjąć z ognia, dodać miód, sok z cytryny, cynamon oraz posiekane orzechy. Masę wyłożyć na ciasto. Resztę ciasta rozkruszyć palcami, posypać na wierzch ciatsa. Piec ok. 35-40min w temp. 190-200st.
Bakaliowe serce
bakalie bardzo drobno siekamy, zalewamy wodą
Bakaliowe serce
W msieczce mieszamy wszytskie sypkie produkty
Bakaliowe serce
układamy ciasto, baklaie i kruszymy resztę ciasta