Sposób przygotowania:
Bakłażan pełen smaczku
Bakłażan ( dolna połowa), umyć, osuszyć i wydrążyć. Miąższ pokroić w małą kostkę. Kurki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarkę obrać i pokroić na małe kawałki. Paprykę sprawić i pokroić w średnia kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią listki tymianku. Następnie dodać pokrojony w małą kostkę schab. Przesmażyć. Po około 3-4 minutach dodać bakłażan i paprykę. Wlać 1/4 szklankę wody i dusić. Gdy woda odparuję dodać pokrojone grzyby i smażyć dalej około 4 minuty. Doprawić sola i pieprzem. Wymieszać. W 1/2 szklanki wody wymieszać mąkę z papryka ostrą. Wlać na patelnię i zagotować. Delikatnie ostudzić. Do skorupy z bakłażana włożyć farsz. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 20-25 minut. Smacznego!
edytaha