Sposób przygotowania:
Bakłażanki Roxi
Seler, marchew obrać, pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na patelni. Dodać koncentrat, pomidory i bulion. Gotować ok. 20 min na małum ogniu.Sos doprawić ziołami, solą i pieprzem.Boczek pokroić w kostkę, wytopić na łyżce oleju.Dodać mięso mielone, smażyć; Dodać 1/4 sosu pomidorowego, seler, marchew. Doprawić.Piekarnik rozgrzać do 180 stopniBakłażany umyć, pokroić w plastry, podsmarzyć z obu stron na oliwie, osączyć ręcznikiem papierowym. Wyłożyć na nie porcje farszu, zwinąć, spiąć wykałaczkami, wlać resztę sosu, piec ok 25 min. w naczyniu żaroodpornym.
Babciagramolka
eli_555
Pyza
Jojo
góralka